Κυριακή 3 Απριλίου 2011

ΨΗΦΙΣΜΑ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΣΥΡΟΥ

Η Λαϊκή Συνέλευση Σύρου, που πραγματοποιήθηκε στις 2 Απριλίου 2011, ώρα 18.00 στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ερμούπολης-Σύρου, με ομόφωνη απόφασή της καταδικάζει την επίθεση της Αστυνομίας την 21η Μαρτίου 2011 εναντίον πολιτών (φοιτητών και μαθητών, εργαζομένων, ανέργων, συνταξιούχων και άλλων συγκεντρωμένων) που διαμαρτύρονταν ειρηνικά για την επίσκεψη του πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου και του κυβερνητικού κλιμακίου στη Σύρο την ίδια μέρα.

Επίσης, θεωρεί απαράδεκτη τη στάση της Ασφάλειας που, προκειμένου να δικαιολογήσει τις απαράδεκτες ενέργειες εκ μέρους της Αστυνομίας, προσπαθεί να ενοχοποιήσει και να τρομοκρατήσει άτομα που συμμετείχαν στη διαμαρτυρία.

Θεωρεί αποκλειστικά υπεύθυνους την ΕΛ.ΑΣ. και τους τοπικούς διοικητές, προσωπικά, για τα γεγονότα της ίδιας μέρας. Η άποψη αυτή ενισχύεται από την απολογία του ανωτέρου αξιωματικού Μιχαήλ Ευθυμίου, προς τους μαθητές, φοιτητές και λοιπούς πολίτες στις 25 Μαρτίου 2011, η οποία αποδεικνύει την υπαιτιότητα των παραπάνω.

Καταδεικνύει ως άδικη και τρομοκρατική την οποιαδήποτε πιθανή άσκηση δίωξης σε άτομα που συμμετείχαν εκείνη την ημέρα στη συγκέντρωση, καθώς θα αποτελεί ουσιαστικά, στέρηση του συνταγματικά κατοχυρωμένου δικαιώματος για συμμετοχή σε διαμαρτυρία - διαδήλωση αλλά και καταπάτηση του δικαιώματος στην αυτοάμυνα, τη στιγμή που το άτομο βάλλεται από εκρηκτικά και καρκινογόνα όπλα των Μ.Α.Τ.

Καταγγέλλει:
• την αδικαιολόγητη επίθεση σε ειρηνική διαμαρτυρία,
• την ποινικοποίηση των κοινωνικών αγώνων,
• την άσκοπη χρήση δακρυγόνων,
• τη φραστική-υβριστική επίθεση
• και τη χρήση ΠΑΡΑΝΟΜΩΝ μέσων καταστολής (ανάποδα γκλομπ, ρίψη πετρών – αντικειμένων κ.ά.).



Ακολουθούν ονοματεπώνυμα και υπογραφές εκ μέρους των συμμετεχόντων στη Λαϊκή Συνέλευση:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου