Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

6η ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ Σάββατο 28/05/2011 | 7.30 μ.μ


(6η) ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ
πλατεία Μιαούλη
Σάββατο 28/05/2011 | 7.30 μ.μ

Ελάτε να συζητήσουμε και να αυτοοργανωθούμε για τα θέματα που προτάθηκαν στην
προηγούμενη συνέλευση (προτείνετε και εσείς άλλα):
- Παιδεία (προτάσεις για δράσεις)
- Εκμετάλλευση παραλιών

4 σχόλια:

  1. Σας χαλασανε το παρεακι το Σαββατο οι αγανκτισμενοι ...ε!
    και θελετε να ερθουν και αλλοι στην λαϊκη συνελευση ποοοος΄΄;που μιλουσαν καποιοι (εκτος παρεακι) και εσεις τους αγνοουσατε παντελος "και ειρωνικα σχολια μεταξυ σας κανατε"
    Μια παρεα απο φοιτητοκαθηγητες εισαστε που τωρα που θα κλεισουν τα σχολεια, θελετε να κανετε τα μπανια σας ηρεμα στο Δελφινι.Ετσι και τα θεματα: παιδεια,παραλιες, δραση παιδείας κ.λ.π

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @Egw69
    Γεια χαρα επειδη ειμαι Αθηνα (Συνταγμα) θες να εξηγησεις λιγο το παραπανω? Να καταλαβουμε και οσοι λειπουμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χτες στην πλατεια ορισμενοι που διαδήλωναν (οι αγανακτισμένοι) ξαφνικα βλεπουν να ερχονται ηχεια μικροφωνα,κτλ. Ξαφνιαστηκαν! Αναρωτηθηκαν που βρεθηκαν αυτά?!Ποιοι είναι αυτοι?!Κι οσπου να καταλαβουν τι γινεται πιανει το μικροφωνο η Κατινα και ζηταει οποιος θελει να δωσει 2ευρω. Δεν στεκομαι στα 2 ευρω ,όμως,στεκομαι στο γεγονος οτιη Κατινα επιασε το μικροφωνο και αρχισε να λεει ότι εμεις μαζευόμαστε κάθε Σάββατο ,είναι η εκτη λαϊκή συνέλευση και σημερα εχουμε θεμα «Παιδεία (προτάσεις για δράσεις) Εκμετάλλευση παραλιών» Οι αγανακτισμένοι κοιτασαν ο ενας τον αλλον…και αναρωτιοντουσαν:Στις μεγαλες πολεις διαδηλωνουν οι αγανακτισμένοι σε πλατειες και εμεις εδώ θελουμε να πουμε για την παιδεια και την εκμετάλλευση των παραλιων!Ναι ενταξει φυσικα και είναι σημαντικο το θεμα της παιδειας αλλα δεν ειμαστε εδώ μονο για αυτό το θεμα.Λες και το πρωτοκολλο ελεγε να μιλησουμε μονο για την παιδεια και τις παραλιες.Εκει ηταν η αντιδραση των αγανακτισμένων κι ετσι αναγκαστηκε η Κατινα και το παρεακι να αφησουν να μιλησουν και οι αγανακτησμενοι που βρισκονταν εκει για τριτη μερα.
    Αυτό που ειδα και με πειραξε και το λεω είναι πως όταν το μικροφωνο το επιανε καποιος αγανακτισμένος το παρεακι τον αγνοούσε. Αντιθετως όταν μιλουσε καποιος που ηθελε η παρεα τον κοιτουσαν στα ματια και στο τελος της συνομιλιας του,του εκλειναν το ματι θετικα.Καπως ετσι εγινε χτες Σαββατο στην πλατεια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Φίλε esu69 (αν και δεν ήμουν εκεί) δεν νομίζω ότι κανένας από το «παρεάκι» να σε εμπόδισε να μιλήσεις, να συμμετέχεις ή να αναλάβει το δικό σου «παρεάκι» πρωτοβουλίες. Δεύτερον, δεν πρόκειται για παρεάκι. Εάν ο στόχος της διαδικασίας ήταν να παραμείνει παρεάκι θα μαζευόμασταν σε κανένα σπίτι για να μην ενοχλούμε / ενοχλούμαστε. Τρίτον, οι λαϊκές συνελεύσεις πραγματοποιούνται με σκοπό την αυτοργάνωση και τη συμμετοχή (πρωτοβουλιακά εάν γίνεται) όλων των πολιτών. Δεν υπάρχει καπέλωμα, δεν ανήκει σε κάποιον και όποιος θέλει μπορεί να αναλάβει την οργάνωση και το συντονισμό. Γιατί ξέρεις κοστίζει κιόλας και τα παιδιά που το κάνουν μέχρι τώρα έχουν πληρώσει αρκετά από την τσέπη τους – επομένως είσαι καλοδεχούμενος (αν δεν έχεις πρόβλημα να εγκαταλείψεις την ανωνυμία του διαδικτύου).
    ΚΡΑΤΗΣΑ ΟΜΩΣ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ.
    Αυτές τις μέρες έτυχε να είμαι και εγώ Αθήνα και βρέθηκα αρκετές ώρες στο Σύνταγμα. Θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι ταυτόχρονα με τη συγκέντρωση που πραγματοποιείται κυρίως στην πάνω πλατεία (τσολιάδες), στην κάτω πλατεία (στάση μετρό) πραγματοποιείται λαϊκή συνέλευση. Δεν πρόκειται για διαχωρισμό όμως γιατί ο κόσμος περιφέρεται και συμμετέχει και στα δυο. Επίσης να τονίσω ότι μιλάμε για δεκάδες χιλιάδες κόσμο από οποιοδήποτε πολιτικό χώρο. Λοιπόν, όλες αυτές τις μέρες, παρά τις συνθήκες που επικρατούν, δεν έχει προκληθεί ούτε μια φορά ιδιαίτερη ένταση και τσακωμός. Όλοι ακούνε με σεβασμό την άποψη του άλλου και τηρούν τις διαδικασίες. Επομένως εάν στις χιλιάδες κόσμου της Αθήνας έχουν πετύχει να συνυπάρχουν παρά τη διαφορετικότητα τους, και στη Σύρο μια χούφτα άνθρωποι καταφέρατε να τσακωθείτε για το ποιος θα πρωτοκάτσει στην πλατεία, συγνώμη αλλά εμένα μου φαίνεται τουλάχιστον τραγικό και γελοίο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή