Δευτέρα 18 Ιουλίου 2011

Κείμενο για το Μεσοπρόθεσμο

Συμπολίτισσες, συμπολίτες,


Στην πρόσφατη σύσκεψη ανάμεσα στις μεγαλύτερες, κυρίως γερμανικές και γαλλικές, εταιρείες, όπως η SIEMENS και η RENAULT, παρευρίσκονταν και εκπρόσωποι του ελληνικού Βιομηχανικού, Τηλεοπτικού και Εφοπλιστικού LOBBY. Ένα από τα θέματα της διαβούλευσης ήταν: πώς, μέσα από τα ΜΜΕ, θα κάμψουν την αντίσταση του Ελληνικού λαού για την ψήφιση του μεσοπρόθεσμου. Εκεί βαφτίστηκε και η καραμέλα, που πιπίλαγαν τα παπαγαλάκια, πως, αν δεν ψηφιστεί το μεσοπρόθεσμο, μισθοί γιοκ, συντάξεις γιοκ, το μεσοπρόθεσμο είναι μονόδρομος κ.α.
Και ενώ στην πλατεία Συντάγματος η κυβέρνηση των μασκοφόρων ετοίμαζε τους ράμπο μαζί με το φασιστικό παρακράτος, ένα άλλο τμήμα από υπουργούς και αξιωματούχους του ΓΑΠ, συνεδρίαζε υπό την σκέπη του Βρετανοελληνικού εμπορικού Επιμελητηρίου στις 28/6/2011 στο πολυτελές ξενοδοχείο Claridge, με τίτλο: «η μεταρρύθμιση της κόλασης ως πρόκληση» και υπότιτλο « στο μέσον μιας κρίσης, υπάρχει πάντα η ευκαιρία για νέες επενδύσεις … η κρίση προσφέρει ευκαιρίες για μεγάλα κέρδη». Εκεί μπήκε ο Εθνικός πλούτος στον πάγκο του κρεοπωλείου. Την επόμενη μέρα, ανάμεσα στα χιλιάδες χημικά και στη στρατιωτικού τύπου επίθεση εναντίον του Ελληνικού λαού, το ΠΑΣΟΚ, με τη συμβολή της ΝΔ σε επιμέρους άρθρα του εφαρμοστικού νόμου, ψήφισε το μεσοπρόθεσμο. Αποτέλεσμα;

  • Κατάργηση του 8ώρου & της υπερωριακής απασχόλησης.
  • Εξάμηνη απασχόληση επί 10ωρο για νέους μισθωτούς με 592 € μεικτά !! (προθάλαμο για απολύσεις στο δημόσιο).
  • Σε εισόδημα 13.000 € φορολογική επιβάρυνση 295%, σε εισόδημα 130.000 € φορολογική επιβάρυνση 12 %.
  • Η δημόσια περιουσία (δρόμοι, ΟΤΑ κ.λπ.), μεταβιβάζονται στο ειδικό ταμείο αποκρατικοποιήσεων χωρίς επιστροφή. Τα έσοδα πάνε κατευθείαν στους δανειστές.
  • Για πενήντα χρόνια παραχωρούνται οι αιγιαλοί και οι παραλίες στους μεγαλοκαρχαρίες.
  • Εταιρείες του Δημοσίου, ΟΠΑΠ, ΔΕΗ, ΟΤΕ κ.λπ. και τα αποθεματικά αυτών περνάνε στους δανειστές.
  • Τα έξοδα λειτουργίας και κτιριακής συντήρησης αναλαμβάνει το Ελληνικό κράτος.
  • Ό,τι εκτιμάται ως κερδοφόρο για τους επενδυτές βγαίνει στο σφυρί, συμπεριλαμβανομένων των χιλιάδων κτηρίων του Δημοσίου.
  • Παραχωρούνται τα δικαιώματα εκμετάλλευσης για πετρέλαιο, φυσικό αέριο και ορυκτό πλούτο.
  • Για ότι κτιριακές υποδομές κρίνονται απαραίτητες, τα έξοδα αναλαμβάνει το Ελληνικό κράτος, χωρίς πολεοδομικούς περιορισμούς.

Τα παραπάνω, αλλά και πολλά άλλα που προβλέπονται στον εφαρμοστικό νόμο, τα εξασφαλίζει η υποχρεωτική γνωμοδότηση 7μελούς συμβουλίου εμπειρογνωμόνων, τα 3 μέλη του οποίου ορίζονται από Ε.Ε. και Δ.Ν.Τ. Οι ίδιοι διαθέτουν και 2 δικούς τους παρατηρητές στο Δ.Σ. του ταμείου. Όλοι μαζί, διοίκηση και συμβούλιο, δεσμεύονται με « Ρήτρα Εμπιστευτικότητας». Οι συζητήσεις και οι αποφάσεις για το ξεπούλημα της Δημόσιας περιουσίας, θα είναι απόρρητες για τον Ελληνικό λαό, θα απολογούνται στην τρόϊκα και στους τραπεζίτες.
Με το μεσοπρόθεσμο μπαίνουν στο στόχαστρο οι μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις που απασχολούν το 70% του ενεργού πληθυσμού, η αγροτική παραγωγή και κτηνοτροφία . Σχεδιάζεται η αποψίλωση όλων των μεταπολεμικών κατακτήσεων. Με τον Προκρούστη του «Καλλικράτη» στοχοποιούνται οι κοινωνικές παροχές. Η κοινωνική, συνδικαλιστική και πολιτική ανυπακοή μπαίνει υπό αμφισβήτηση.
Η δοτή κυβέρνηση του ΓΑΠ και οι πρόθυμοι της ΝΔ που ψήφισαν κατ’ άρθρο το μεσοπρόθεσμο, οι «Καλλικρατικοί» δήμοι, οι στυλοβάτες του εργατοπατερισμού, όλοι αυτοί που αποκρύπτουν την λαίλαπα που μας επιφυλάσσουν, θα μας βρουν απέναντί τους. Τα παπαγαλάκια των ΜΜΕ, τα σώματα καταστολής και οι φασιστικές συμμορίες δράσανε με τον πιο προβοκατόρικο τρόπο εναντίον του λαού, χωρίς αποτέλεσμα.
Οι κυβερνητικές προβοκάτσιες δεν τρόμαξαν το κίνημά μας. Στις πλατείες, στις γειτονιές, στους χώρους εργασίας, η διάχυτη ανησυχία ζεσταίνει τις μηχανές αντίστασης.
Ο αγώνας είναι μονόδρομος μέχρι να φύγει αυτή η κυβέρνηση μαζί με τα μνημόνια, το μεσοπρόθεσμο κι όλους όσους υπηρετεί, Τρόικα, τραπεζίτες, ντόπιο και ξένο κεφάλαιο. Η Δημοκρατία δεν έχει αδιέξοδα.

ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΩΡΑ!
ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ, ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ, ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ
Ο ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΠΛΟΥΤΟΣ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟ ΛΑΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου